Linux.pl - WIADOMOŚCI

Polska Strona Linuksa - informacje, porady, wymiana doświadczeń... - WIADOMOŚCI
  1. AllSys 3.3.4 [projekty]
    W wersji 3.3.4 zmieniono sposób komunikacji aplikacji z serwerem aktualizacji z http na szyfrowany https , zoptymalizowano zapytania i informacje o błędach w połączeniu przy pobieraniu informacji o aktualizacjach oraz kursach walut z serwera NBP. Zmiany dotyczące wyboru konta wprowadzone w wersji 3.3.3 do faktur transportowych wprowadzono do faktur magazynowych. Szczegóły znajdują się w menu Aktualizacje
  2. Ogólnoświatowe spotkania Linux Days 2014 zaczną się w Warszawie
    Na konferencji w Polsce odbędzie się przedpremierowy pokaz nowej, dwunastej wersji systemu SUSE Linux Enterprise Warszawa, 10 września 2014 r. Już 7 października br. odbędzie się w Polsce doroczna konferencja SUSE poświęcona rozwiązaniom open source wykorzystywanym w biznesie. Spotkania Linux Days organizowane są od ponad pięciu lat w Stanach Zjednoczonych oraz Europie. W tym roku zaczną się w Warszawie, gdzie sesję otwierającą poprowadzi Ronald de Jong, prezes firmy SUSE w regionie EMEA.
  3. Wrześniowe wydanie Linux Magazine z CentOS-em 7
    Seria wiodących artykułów wrześniowego wydania Linux Magazine poświęconych systemom plików obejmuje porównanie Ext3, Ext4, XFS i BTRFS, opis sposobu łączenia katalogów z wielu serwerów w jednym punkcie montowania oraz współpracę Cepha z OpenStackiem. DVD zawiera CentOS-a 7 - najpopularniejszego Linuksa stosowanego w firmach.
  4. AllSys 3.3.3 [projekty]
    W wersji 3.3.3 umożliwiono zmianę domyślnego konta bankowego w fakturach transportowych na inne zdefiniowane konto , poprawiono obsługę formularza faktur transportowych oraz faktur transportowych korygujących, poprawiono błędny domyślny sposób zapłaty na Przelew zamiast Przelewy24. Szczegóły znajdują się na portalu aplikacji w menu Aktualizacje
  5. GoBang Linux Community
    Zapraszamy wszystkich zainteresowanych rozwojem GoBang Linux do udziału w promocji strony społecznościowej http://gobanglinux.org . Na stronie znajduje się: forum, wiki oraz społeczność. Strona kierowana jest do osób, którym bliskie są slogany: Open Heart, Open Mind, Open Source.

Złoty Sponsor JoomlaDay Polska 2014

Srebrny Sponsor JoomlaDay Polska 2014