Linux.pl - WIADOMOŚCI

Polska Strona Linuksa - informacje, porady, wymiana doświadczeń... - WIADOMOŚCI
  1. Listopadowe wydanie Linux Magazine z Ubuntu 14.10
    Wiodące artykuły listopadowego wydania Linux Magazine poświęcone są narzędziom do wykrywania włamań: nowemu wydaniu Snorta oraz Suricacie. DVD zawiera najnowsze Ubuntu 14.10.
  2. Nowy Linux 3.17 tworzony z udziałem programistów z krakowskiej Semihalf
    0 0 1 41 247 SEMIHALF 2 1 287 14.0 Normal 0 21 false false false CS JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} W świeżo wydanym jądrze Linux 3.17  znalazły się rozwiązania stworzone w Krakowie. Polscy programiści z firmy Semihalf , odpowiedzialni byli m.in. za dodanie wsparcia dla ARM w ACPI 5.1, stworzenie sterownika do nowego kontrolera sieciowego procesora Armada 375 i kilka innych rozwiązań.
  3. Październikowe wydanie Linux Magazine z Mageią 4.1
    Wiodące artykuły październikowego wydania Linux Magazine poświęcone są lekkim pulpitom: Cinnamonowi i Mate, Xfce i LXDE-Qt / LXQt (czyli LXDE z Razor-qt) oraz dystrybucji DMDc (czyli Debianowi z Mate). Na DVD znajduje się następczyni słynnej Mandrivy, Mageia 4.1.
  4. KernelUP - Zadbaj o aktualne jądro w systemie.
    Zadaniem programu KernelUP jest automatyczne monitorowanie dostępności aktualizacji jądra dla systemów Ubuntu, Linux Mint, elementaryOS oraz dystrybucji debianopochodnych .
  5. AllSys 3.3.4 [projekty]
    W wersji 3.3.4 zmieniono sposób komunikacji aplikacji z serwerem aktualizacji z http na szyfrowany https , zoptymalizowano zapytania i informacje o błędach w połączeniu przy pobieraniu informacji o aktualizacjach oraz kursach walut z serwera NBP. Zmiany dotyczące wyboru konta wprowadzone w wersji 3.3.3 do faktur transportowych wprowadzono do faktur magazynowych. Szczegóły znajdują się w menu Aktualizacje

Złoty Sponsor JoomlaDay Polska 2014

Srebrny Sponsor JoomlaDay Polska 2014