Linux.pl - WIADOMOŚCI

Polska Strona Linuksa - informacje, porady, wymiana doświadczeń... - WIADOMOŚCI
  1. Kwietniowe wydanie Linux Magazine
    Wiodące artykuły kwietniowego wydania "Linux Magazine" przedstawiają platformę Dużych danych Hadoop 2 pozwalającą zamiplementować Apache Sparka oraz wielozadaniowe narzędzie dla administratorów Nmon, a na DVD znajduje się Knoppix 7.5.
  2. Open Source Day 2015
    Już dziś zapraszamy Państwa do udziału w konferencji Open Source Day 2015 , która odbędzie się 23 kwietnia w Warszawie, w hotelu Marriott. Jest to największa w Polsce i jedna z największych w Europie konferencja poświęcona otwartym technologiom. Tegoroczna, już ósma edycja spotkania, koncentruje się na najnowszych trendach otwartych rozwiązań takich jak: OpenStack, BigData, NoSQL, security i wielu innych...
  3. Marcowe wydanie Linux Magazine z Linux Mint 17.1 KDE
    Wiodące artykuły marcowego wydania Linux Magazine zawierają porównanie możliwości, łatwości użytkowania i funkcji dziewięciu linuksowych edytorów wideo: Cinelerry, Flowblade'a, Kdenlive'a, Kino, Lightworksa, LiVES-a, OpenShota, Pitivi i Shotcuta. Na DVD znajduje się Linux Mint 17.1 KDE.
  4. Spotkania Linux & Security Days 2015 w Polsce
    Tematem wiodącym sześciu spotkań w Gdańsku, Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu, Katowicach i Krakowie jest zapewnienie bezpieczeństwa i niezawodności działania całego środowiska IT - "od serwera do usera" SUSE, NetIQ i Novell zapraszają na konferencje "Linux & Security Days 2015". Spotkania zaplanowano w dniach 17-26 marca w Gdańsku, Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu, Katowicach i Krakowie. Odbędą się na nich pokazy nowej wersji serwerów SUSE Linux Enterprise 12 i systemów klastrowych, stosowania wirtualizacji do backupu i disaster recovery, narzędzi do kontroli konfiguracji urządzeń użytkowników i mobilnego dostępu do danych, systemów monitorowania bezpieczeństwa, w tym dostępu do aplikacji i plików.
  5. AllSys 3.3.6 [projekty]
    Wersja 3.3.6 programu jest pierwszą wersją z raportem terminów zapłaty dokumentów. System wydruków JasperReports zaktualizowano do wersji 6.0.0, dołączono bibliotekę z fontami oraz zaktualizowano pozostałe. Poprawiono obsługę faktur magazynowych wprowadzając okna powiększenia tabeli pozycji i uwag do faktury oraz wyliczenie od wartości brutto faktur oraz PZ i WZ, PZ i WZ można drukować bez wartości. W tej wersji poprawiono także dziewięć błędów uznanych za krytyczne . Aktualizacja z poprzednich wersji do wersji 3.3.6 spowoduje pobranie wszystkich najnowszych bibliotek programu. Szczegóły znajdują się w menu Aktualizacje

Złoty Sponsor JoomlaDay Polska 2014

Srebrny Sponsor JoomlaDay Polska 2014