Linux.pl - WIADOMOŚCI

Polska Strona Linuksa - informacje, porady, wymiana doświadczeń... - WIADOMOŚCI
  1. AllSys 3.3.3 [projekty]
    W wersji 3.3.3 umożliwiono zmianę domyślnego konta bankowego w fakturach transportowych na inne zdefiniowane konto , poprawiono obsługę formularza faktur transportowych oraz faktur transportowych korygujących, poprawiono błędny domyślny sposób zapłaty na Przelew zamiast Przelewy24. Szczegóły znajdują się na portalu aplikacji w menu Aktualizacje
  2. GoBang Linux Community
    Zapraszamy wszystkich zainteresowanych rozwojem GoBang Linux do udziału w promocji strony społecznościowej http://gobanglinux.org . Na stronie znajduje się: forum, wiki oraz społeczność. Strona kierowana jest do osób, którym bliskie są slogany: Open Heart, Open Mind, Open Source.
  3. Lipcowe wydanie Linux Magazine z OpenMandriva Lx 2014.0 Phosphorus
    Wiodące artykuły lipcowego wydania Linux Magazine dotyczą tworzenia aplikacji - przedstawiają Manifest Reaktywny, pisanie aplikacji w Clojure oraz szybkie i stabilne programy w OCamlu, a także nadejście Javy 8 i KDE Frameworks 5. Na DVD znajduje się OpenMandriva LX 2014.0 Phosporus.
  4. AllSys 3.3.2 [projekty]
    Wersję 3.3.2 poprzedziło 11 wersji alpha i 2 wersje beta (wersje testowe dostępne z poziomu ustawień stanowiska pracy po wybraniu alpha, beta lub produkcyjnej w automatycznych aktualizacjach ). W wersji 3.3.2 wprowadzono zmiany dotyczące fakturowania wprowadzając dodatkowo do wyboru numerację miesięczną faktur, w niewielkim stopniu dostosowano program do zmian przepisów obowiązujących od stycznia 2014r ( podstawowe wszystkie zmiany wprowadzono w poprzedniej wersji stabilnej ), dodano możliwość rozliczania należności przeterminowanych w dowolnie zdefiniowanym systemie odsetek, poprawiono działanie aplikacji: wprowadzono 1 nowy moduł ( odsetki ), 39 nowych lub zmienionych funkcji programu, usunięto 1 funkcję ( zmiany właściciela bazy na serwerze Firebird 2.5.X ), poprawiono działanie 18 różnych elementów programu, wyeliminowano 3 poważne błędy. Szczegóły znajdują się na portalu aplikacji.
  5. I Wieczór Technologii Sieciowych (SDN) w Krakowie - 3 lipca 2014
    Zapraszamy na Wieczór Technologii Sieciowych (SDN) - pierwsze takie spotkanie w Krakowie, dla zainteresowanych zdobyciem lub pogłębieniem wiedzy o najnowszych trendach technologii sieciowych.  Wiodącym tematem pierwszego spotkania jest obszar SDN i NFV (Software Defined Networks, Network Function Virtualization), w szczególności budowa i implementacja systemu Open Contrail (rozwiązanie Juniper Networks).

Złoty Sponsor JoomlaDay Polska 2014

Srebrny Sponsor JoomlaDay Polska 2014