Linux.pl - WIADOMOŚCI

Polska Strona Linuksa - informacje, porady, wymiana doświadczeń... - WIADOMOŚCI
  1. Październikowe wydanie Linux Magazine z Mageią 4.1
    Wiodące artykuły październikowego wydania Linux Magazine poświęcone są lekkim pulpitom: Cinnamonowi i Mate, Xfce i LXDE-Qt / LXQt (czyli LXDE z Razor-qt) oraz dystrybucji DMDc (czyli Debianowi z Mate). Na DVD znajduje się następczyni słynnej Mandrivy, Mageia 4.1.
  2. KernelUP - Zadbaj o aktualne jądro w systemie.
    Zadaniem programu KernelUP jest automatyczne monitorowanie dostępności aktualizacji jądra dla systemów Ubuntu, Linux Mint, elementaryOS oraz dystrybucji debianopochodnych .
  3. AllSys 3.3.4 [projekty]
    W wersji 3.3.4 zmieniono sposób komunikacji aplikacji z serwerem aktualizacji z http na szyfrowany https , zoptymalizowano zapytania i informacje o błędach w połączeniu przy pobieraniu informacji o aktualizacjach oraz kursach walut z serwera NBP. Zmiany dotyczące wyboru konta wprowadzone w wersji 3.3.3 do faktur transportowych wprowadzono do faktur magazynowych. Szczegóły znajdują się w menu Aktualizacje
  4. Ogólnoświatowe spotkania Linux Days 2014 zaczną się w Warszawie
    Na konferencji w Polsce odbędzie się przedpremierowy pokaz nowej, dwunastej wersji systemu SUSE Linux Enterprise Warszawa, 10 września 2014 r. Już 7 października br. odbędzie się w Polsce doroczna konferencja SUSE poświęcona rozwiązaniom open source wykorzystywanym w biznesie. Spotkania Linux Days organizowane są od ponad pięciu lat w Stanach Zjednoczonych oraz Europie. W tym roku zaczną się w Warszawie, gdzie sesję otwierającą poprowadzi Ronald de Jong, prezes firmy SUSE w regionie EMEA.
  5. Wrześniowe wydanie Linux Magazine z CentOS-em 7
    Seria wiodących artykułów wrześniowego wydania Linux Magazine poświęconych systemom plików obejmuje porównanie Ext3, Ext4, XFS i BTRFS, opis sposobu łączenia katalogów z wielu serwerów w jednym punkcie montowania oraz współpracę Cepha z OpenStackiem. DVD zawiera CentOS-a 7 - najpopularniejszego Linuksa stosowanego w firmach.

Złoty Sponsor JoomlaDay Polska 2014

Srebrny Sponsor JoomlaDay Polska 2014