Zarząd Fundacji PCJ

Anna Dyderska, sekretarz Zarządu Fundacji PCJ Otwarte Źrodla

Sekretarz Fundacji PCJ Otwarte Źródła

Absolwentka Łódzkiej Szkoły Trenerów, trener i doradca z zakresu animacji społecznej, organizacji pozarządowych, działalności ekonomicznej, animatorka Rad Działalności Pożytku Publicznego, konsultantka spółdzielni socjalnych, liderka TechKlub Łódź. Od 10 lat związana jest z Centrum Promocji i Rozwoju Inicjatyw Obywatelskich Opus, inicjowała i prowadziła wiele przedsięwzięć edukacyjnych dla organizacji pozarządowych, lokalnych środowisk i podmiotów ekonomii społecznej.

Ania związała się silniej z Fundacją w 2014 roku. Efektem nawiązanej współpracy było przygotowanie i zgłoszenie przez Zarząd Fundacji trzech projektów:

• projektu Lokalna społeczność 3.0 (złożony wspólnie z Europejskim Centrum Edukacji Społecznej w Łodzi) do Funduszu Inicjatyw Obywatelskich,
  • projektu TuNGO – Dobre Strony Organizacji zgłoszonego do konkursu Nowe Technologie Lokalnie organizowanego przez Fundację Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego,
  • projektu Kuźnia Dostępnych Stron zgłoszonego w konkursie na realizację zadania publicznego prowadzonym przez Ministerstwo Administracji i Cyfryzacji.

Trzeci z projektów przeszedł pomyślnie procedurę konkursową. Fundacja otrzyma wsparcie MAiC na jego realizację w wysokości 263 000. Ania Dyderska jest kierownikiem projektu.

Złoty Sponsor JoomlaDay Polska 2016

Sponsor Premium JoomlaDay Polska 2016