Zarząd Fundacji PCJ

Stefan Wajda

Stefan Wajda, prezes Fundacji PCJ Otwarte Źródła

Prezes Fundacji PCJ Otwarte Źródła

Nauczyciel dyplomowany, polonista – informatyk, absolwent WSP w Krakowie i AE w Katowicach. Autor pierwszych pełnych tłumaczeń Mambo i Joomla na język polski oraz pierwszych opublikowanych w Sieci podręczników i systemu pomocy podręcznej. W swoim dorobku ma m.in. własny system zarządzania treścią, komponenty dla Joomla 1.0, kilkadziesiąt spolonizowanych składników, setki opracowań i tłumaczeń dotyczących Joomla!. Współtwórca i lider Polskiego Centrum Joomla!, wydawca witryn PCJ, koordynator Polskiego Zespołu Tłumaczy.

Michał Trzepizur

Michał Trzepizur, Wiceprezes Fundacji PCJ Otwarte Źródła

Wiceprezes Fundacji PCJ Otwarte Źródła

Informatyk. Właściciel firmy IT-Creative. Przygodę z Joomla! rozpoczął w 2006r. Widząc ogromny potencjał tego systemu CMS do dnia dzisiejszego czynnie uczestniczy w popularyzacji Joomla! w Polsce. Jest Administratorem Polskiego Forum Użytkowników Joomla!. Autor programu JAMP, będącego dużym wsparciem dla początkujących użytkowników Joomla!.  Współtworzy Polskie Centrum Joomla!.

Anna Dyderska

Anna Dyderska, sekretarz Zarządu Fundacji PCJ Otwarte Źrodla

Sekretarz Fundacji PCJ Otwarte Źródła

Absolwentka Łódzkiej Szkoły Trenerów, trener i doradca z zakresu animacji społecznej, organizacji pozarządowych, działalności ekonomicznej, animatorka Rad Działalności Pożytku Publicznego, konsultantka spółdzielni socjalnych, liderka TechKlub Łódź. Od 10 lat związana jest z Centrum Promocji i Rozwoju Inicjatyw Obywatelskich Opus, inicjowała i prowadziła wiele przedsięwzięć edukacyjnych dla organizacji pozarządowych, lokalnych środowisk i podmiotów ekonomii społecznej.

Ania związała się silniej z Fundacją w 2014 roku. Efektem nawiązanej współpracy było przygotowanie i zgłoszenie przez Zarząd Fundacji trzech projektów:

• projektu Lokalna społeczność 3.0 (złożony wspólnie z Europejskim Centrum Edukacji Społecznej w Łodzi) do Funduszu Inicjatyw Obywatelskich,
  • projektu TuNGO – Dobre Strony Organizacji zgłoszonego do konkursu Nowe Technologie Lokalnie organizowanego przez Fundację Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego,
  • projektu Kuźnia Dostępnych Stron zgłoszonego w konkursie na realizację zadania publicznego prowadzonym przez Ministerstwo Administracji i Cyfryzacji.

Trzeci z projektów przeszedł pomyślnie procedurę konkursową. Fundacja otrzyma wsparcie MAiC na jego realizację w wysokości 263 000. Ania Dyderska jest kierownikiem projektu.

Justyna Michallek

Justyna Michallek, członek Zarządu Fundacji PCJ Otwarte Źrodla

Członek Zarządu Fundacji PCJ Otwarte Źródła

Justyna Michallek włączyła się aktywnie w działalność Fundacji od III JoomlaDay w Warszawie. W ciągu pierwszych kilku miesięcy zbudowała duży 14-osobowy zespół polskiej edycji Magazynu Społeczności Joomla. Pod jej kierunkiem Zespół przygotował tłumaczenia do dwóch kolejnych wydań Magazynu. Niestety, polska wersja Magazynu nie ujrzała dotychczas światła dziennego z przyczyn leżących po stronie redakcji Magazynu. Drugą płaszczyzną działania, na której Justyna zaprezentowała swoje zdolności organizacyjne, była organizacja Joomla User Group Trójmiasto, którego Justyna jest liderem. Z ogromnym zaangażowaniem włączyła się w przygotowanie IV JoomlaDay. Pozyskała liczne grono sponsorów i wykonała ogromną pracę logistyczną, związaną z organizacja JoomlaDay. Justyna Michalek posiada szereg kompetencji predysponujących ją do podjęcia się obowiązków członka Zarządu. Jest absolwentką Politechniki Gdańskiej, informatykiem, web deweloperem. Ma ponad 10-letnie doświadczenie na stanowiskach informatycznych w różnych firmach (m.in. w Wojewódzkim Inspektoracie Weterynarii w Gdańsku, Rabat Pomorze S.A, Joomla-Monster.com. Aktualnie freelancer we własnej firmie TEYA.pl.

Złoty Sponsor JoomlaDay Polska 2014

Srebrny Sponsor JoomlaDay Polska 2014