Zarząd Fundacji PCJ

Stefan Wajda

Stefan Wajda, prezes Fundacji PCJ Otwarte Źródła

Prezes Fundacji PCJ Otwarte Źródła

Nauczyciel dyplomowany, polonista – informatyk, absolwent WSP w Krakowie i AE w Katowicach. Autor pierwszych pełnych tłumaczeń Mambo i Joomla na język polski oraz pierwszych opublikowanych w Sieci podręczników i systemu pomocy podręcznej. W swoim dorobku ma m.in. własny system zarządzania treścią, komponenty dla Joomla 1.0, kilkadziesiąt spolonizowanych składników, setki opracowań i tłumaczeń dotyczących Joomla!. Współtwórca i lider Polskiego Centrum Joomla!, wydawca witryn PCJ, koordynator Polskiego Zespołu Tłumaczy.

Michał Trzepizur

Michał Trzepizur, Wiceprezes Fundacji PCJ Otwarte Źródła

Wiceprezes Fundacji PCJ Otwarte Źródła

Informatyk. Właściciel firmy IT-Creative. Przygodę z Joomla! rozpoczął w 2006r. Widząc ogromny potencjał tego systemu CMS do dnia dzisiejszego czynnie uczestniczy w popularyzacji Joomla! w Polsce. Jest Administratorem Polskiego Forum Użytkowników Joomla!. Autor programu JAMP, będącego dużym wsparciem dla początkujących użytkowników Joomla!.  Współtworzy Polskie Centrum Joomla!.

Ewa Rubaj

Ewa Rubaj, sekretarz Zarządu Fundacji PCJ Otwarte Źrodla

Sekretarz Fundacji PCJ Otwarte Źródła

Ma za sobą ponad 30-letnią praktykę w pracy z młodzieżą (harcerstwo, praca w Młodzieżowym Domu Kultury), doświadczenie w organizacji licznych imprez kulturalnych i akcji społecznych, kształceniu kadry instruktorskiej i animatorów życia społeczno-kulturalnego. Jest „matką chrzestną” kilku stowarzyszeń i fundacji. Aktualnie uczestniczy w pracach Fundacji TakJak, działającej na terenie Śląska. Jest autorem i współautorem kilku poradników dla praktyków z zakresu animacji życia społecznego.

Głóny Sponsor JoomlaDay Polska 2014

Złoty Sponsor JoomlaDay Polska 2014