Księga znaku Polskiego Centrum Joomla!

Polskie Centrum Joomla! ma prawo posługiwać się w swoich witrynach i materiałach znakiem Joomla!. Mimo tego prawa od pewnego czasu PCJ poszukiwał pomysłu na własny nawiązujący do logo Joomla! znak, podobnie jak to uczyniły inne narodowe centra Joomla!.

Projekt znaku przygotował w trakcie prac nad nowym wizerunkiem witryn PCJ Andrzej Makowiecki 'randal', a dopracowała Magda Psykowska, przygotowując nam podstawową księgę znaku. Dziękujemy!

Podstawowa Księga Znaku (ang. Corporate Identity) to standaryzacja logo - opis budowy logo i przykłady, jak należy znak stosować dla prawidłowego używania. Bardzo rozbudowana księga zawiera bardziej szczegółowe opracowania oraz konkretne projekty realizacyjne z użyciem logo i logotypu (www, samochody, reklama zewnętrzna itp). Zasad w niej zawartych powinno się bezwzględnie przestrzegać dla dobra i jednorodnego wizerunku firmy. (cytat za Wikipedia - Księga znaku)
Załączniki:
Pobierz plik (Księga_znaku_PCJ.pdf)Księga znaku Polskiego Centrum Joomla![Projekt znaku A. Makowiecki. Opracowanie: M. Psykowska ]2765 kB0  pobrań2012-03-05 00:53

O Fundacji

Nasze projekty